Evaluare

Crearea unei pagini web – Limbajul HTML

EVALUARE FINALA - HTML Aplicaţie practică

Notă: Toate paginile web create se vor salva în directorul Evaluare finală HTML. Se acordă 2 puncte din oficiu. Punctaj total 10 puncte (Nota 10)

1. Creaţi în directorul clasei voastre un director nou (folder), cu numele Evaluare finală HTML.(0.5p)

2. În directorul Evaluare finală HTML, creaţi un fişier numit anotimpuri.html (o pagină web). Pagina web anotimpuri.html va împărţii fereastra browser-ului în 3 secţiuni (div, tabele). în secţiunea din stânga se va afişa pagina cu meniul în secţiunea din dreapta - sus se va afişa pagina titlu în secţiunea din dreapta - jos se va afişa pagina continut(2p)

3. Pagina web meniu va avea fundalul de culoare azure şi va conţine:

O imagine sugestivă de dimensiuni mici, pe primul rând (căutaţi pe internet, utilizând un motor de căutare o imagine după cuvântul anotimpuri, pe care o salvaţi în directorul creat la cerinţa 1. Evaluare finală HTML cu numele anotimpuri.jpg)

Textul de mai jos, pe următoarele 4 rânduri, scris cu font CASTELAR de culoare neagră şi dimensiunea 3, aliniat la centrul paginii: PRIMAVARA VARA TOAMNA IARNA

Pe fiecare anotimp se va insera un link (referinţă) către pagina web corespunzătoare, pagini care în fereastra browser-ului se vor afişa în secţiunea din dreapta – jos.(2p)

4. Pagina web titlu va avea fundalul de culoare aqua şi textul ANOTIMPURILE ANULUI scris cu font Arial Black, de dimensiune mare şi centrat. (1p)

5. Pagina web continut va conţine, următorul text: “Un anotimp este una din cele patru diviziuni ale anului. în general, anotimpul se referă la schimbările anuale ale climei. Cele patru anotimpuri sunt: primăvara, vara, toamna şi iarna. Anotimpurile sunt determinate de înclinarea axei Pământului combinată cu rotaţia lui pe orbită în jurul Soarelui. Astronomic, anotimpurile durează perioadele între care Pământul trece prin anumite puncte ale orbitei, fapt văzut de pe Pământ ca trecerea Soarelui prin solstiţii şi echinocţii.”(1p)

6. Cele 4 pagini web aferente anotimpurilor, vor conţine fiecare câte o imagine sugestivă, imagini luate de pe internet (salvate în directorul Evaluare finală HTML) şi un text astfel:

Pagina web primavara.html va conţine, următorul text: “Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate care marchează tranziţia de la iarnă spre vară.”

Pagina web vara.html va conţine, următorul text: “Vara este anotimpul cu cele mai lungi şi cele mai calde zile, unde lungimea zilelor depinde de gradele latitudine.”

Pagina web toamna.html va conţine, următorul text: “Toamna este anotimpul care face legătura între vară şi iarnă.”

Pagina web iarna.html va conţine, următorul text: “Iarna este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate. Vremea este mai rece în perioada iernii, fiind anotimpul cu cele mai mici temperaturi, zilele cele mai scurte şi nopţile cele mai lungi.” (1.5p)